یک پیشنهاد غذایی خاص برای آنهایی که مهمان های باکلاس و رسمی دارند
به گزارش باد صبا، وقتی تازه ازدواج نموده بودم من هم مثل خیلی از عروس خانم های دیگر در آشپزی مهارت زیادی نداشتم یا لااقل پختن غذاهای خاص و رسمی را خوب بلد نبودم ولی با توجه به اینکه از همان اول به آشپزی علاقه مند بودم هرجا که غذای خوشمزه ای می خوردم دستور پخت آن را مو به مو می گرفتم و بعد آن را می پختم.
به گزارش باد صبا، رولت گوشت هم از همین غذاهاست. این غذا را هم بیست و خرده ای سال پیش وقتی تازه عروس بودم و برای یاری به برگزاری مهمانی بزرگ یکی از دوستانم به خانه اش رفته بودم از او یاد گرفتم. البته یکی دو بار آن را با نظارت او درست کردم ولی پس از آن رولت گوشت شد یکی از غذاهای اصلی من در مهمانی های رسمی که هواداران زیادی هم دارد.
1. ابتدا پیاز را رنده نموده و گوشت را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آرد سوخاری در کاسه ای بزرگ بریزید و خوب ورز دهید. سپس مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
2. یک عدد تخم مرغ، سیب زمینی و هویج را آب پز کنید و پس از پوست کندن به صورت حلقه حلقه درآورید و جداجدا کناری بگذارید.
3. اندازهی آرد سوخاری را روی یک سینی بزرگ بریزید و مایه گوشت را روی آن پهن کنید تا به صورت مستطیل یا مربع درآید. فقط توجه داشته باشید قطر این چهارگوش باید حتما نیم سانتی متر باشد. حالا مواد حلقه حلقه شده را به صورت ردیفی روی خطی فرضی میان مایه مستطیل شکل گوشت بچینید. در این مرحله کمی هم نمک و فلفل روی مواد بپاشید.
4. یک کاسه کوچک آب کنار دستتان بگذارید و بعد از خیس کردن دستانتان لبه های گوشت را روی مواد برگردانید. خیس کردن دستتان را هنگام صاف کردن سطح گوشت ادامه دهید. مرحله رول کردن گوشت را تا زمانی ادامه دهید که مایه به صورت یک لوله دو سر بسته یا کیک رولت درآید.
نکته: هنگام رول کردن گوشت، اندازهی آرد سوخاری هم روی آن بپاشید.
5. وقتی که مرحله رول کردن گوشت به انتها رسید، تخم مرغ دیگر را داخل کاسه ای شکسته و با قلم موی مخصوص آشپزخانه سطح رولت گوشت را به تخم مرغ آغشته کنید.
6. تابه بزرگ مستطیل یا گردی آماده کنید و اندازهی روغن مایع در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید. وقتی روغن خوب داغ شد با دقت و به آرامی رولت را به داخل روغن داغ انتقال دهید و در آن سرخ کنید.
نکته: با گرداندن رولت به طرفین همه قسمت های آن را سرخ کنید.
7. شعله اجاق گاز را کمتر کنید و رولت را به گوشه ای از تابه انتقال دهید و در گوشه دیگر ابتدا رب را تفت داده، سپس آب لیموترش و زعفران را به همراه دو لیوان آب اضافه کنید.
8 .حالا رولت را میان تابه برگردانید، در آن را بگذارید و صبر کنید تا روی حرارت ملایم بپزد. در انتها رولت را با برش های لیموترش و گوجه فرنگی تزئین نموده و سرو کنید. این غذا را هم با نان و هم با پلو می توان خورد.
مواد لازم برای چهار تا شش نفر:
500 گرم گوشت چرخ نموده
یک عدد پیاز درشت
دو پیمانه آرد سوخاری
2/1 ق چ فلفل و زردچوبه
به اندازه لازم نمک
2 عدد تخم مرغ
1 عدد سیب زمینی
1 عدد هویج
1 ق س رب گوجه فرنگی
3 ق س زعفران حل شده در آب
3 ق س آب لیمو ترش
به اندازه لازم روغن مایع
مخصوص سرخ کردنی
فوت وفن
هر چقدر هم که شما مایه گوشت را خوب ورز داده باشید، نمی توانید مرحله استراحت آن در یخچال را حذف کنید زیرا مایه هنگام پخت وا می رود.
منبع: همشهری آنلاین