7 دسر معروف و خوشمزه عمان
به گزارش باد صبا، هیجان انگیزترین تجربه ای که در یک مسافرت به دست می آورید امتحان کردن غذاها و خوراکی های خوشمزه ای است که به صورت محلی تهیه شده و مانند آنها را با همان مواد و دستور پخت نمی توان در سایر نقاط دنیا امتحان کرد.
دسرهای معروف و خوشمزه عمان نیز پیشنهادی است که به وسیله سایر گردشگران این منطقه به شما ارائه می شود. شما نیز اگر راهی عمان شده اید سعی کنید در وعده های متفاوت از چشیدن این دسرهای خوشمزه غافل نشوید. در ادامه معروف ترین و خوشمزه ترین دسرهای عمان را به شما معرفی می کنیم.
پیشنهاد می کنیم در تور مسقط عمان این دسرهای لذیذ را حتما امتحان کنین.
1-حلوا عمانی
این حلوا یک دسر شیرین و مقوی است که به عنوان حلوای ملی کشور عمان نیز شناخته می شود. در اغلب منطقه ها عمان این حلوا با یک دستور پخت مشابه تهیه می شود. هر چند حلواهای متنوعی وجود دارند که متعلق به کشور عمان هستند، اما این حلوای ساده با نام حلوا عمانی از همه معروف تر و مشهورتر است.
این حلوا ترکیب ماهرانه ای از آرد، نشاسته، شکر کاراملی، هل، زعفران، گلاب و کره است که پس از تهیه با میزان زیادی خلال بادام یا بادام زمینی تازه سرو می شود.
این حلوا با توجه به میزان موادی که در دستور پخت آن بکار می رود به رنگ های زرد، سفید یا قهوه ای متمایل به قرمز در می آید، اما رنگ آن هرچه تیره تر باشد محبوب تر و خوشمزه تر است. معمولا در تمامی مجالس رسمی این دسر را آماده نموده و با قهوه عمانی سرو می نمایند. بد نیست بدانید که عمانی ها از یک نوع قهوه مخصوص در این کشور به عنوان دسر استفاده نموده و حتی ممکن است آن را بدون حلوا نیز بعد از غذا نوش جان نمایند.
2-قهوه عمان
قهوه عمانی همان گزینه ای است که در خصوص اخیر نیز مورد اشاره نهاده شد. طعم قهوه عمان همانند سایر قهوه های عربی به شدت تلخ است و صرفا کسانی می توانند آن را امتحان نمایند که عاشق قهوه تلخ باشند.
نوشیدن این قهوه به همراه حلوای شیرین قدری راحت تر است اما به تنهایی و بدون افزودن شکر بسیار تلخ خواهد بود. رایحه دل انگیزی که از این قهوه تراوش می کند بسیاری از گردشگران را ترغیب به خرید میزان زیادی قهوه عمان به عنوان سوغات می کند.
اگر شما نیز همانند سایر ایرانیان عادت ندارید قهوه را بعد از سرو ناهار یا شام میل کنید، می توانید این نوشیدنی دل چسب را در یک عصر گرم یا بهاری امتحان نمایید که البته دیگر به عنوان دسر شناخته نمی شود.
3-لوکیمات
لوکیمات نیز همانند بسیاری از خوراکی های عربی بسیار خوشمزه و البته پرکالری است. طرز تهیه لوکیمات چیزی شبیه به همان بامیه ایرانی است اما تفاوت هایی میان آن ها وجود دارد که پیشنهاد می کنیم حتما در مسافرت به کشور عمان از چشیدن طعم خوشمزه آن ها غافل نشوید. این دسر از ترکیب آرد، شکر و مخمر تهیه می شود و اصولا به همراه شیره خرما و زمانی که داغ است سرو می شود.
ممکن است در کنار این خوراکی خوشمزه با چند عدد خرمای عمان نیز از شما پذیرایی شود. لوکیمات حاصل سرخ شدن توپک های خمیری در روغن فراوان است بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
4-حلوا الجزر یا دسر هویج
این دسر نارنجی رنگ بیش از سایر گزینه ها با طبع ایرانیان هم خوانی دارد. این حلوا نیز همانند سایر حلواها از ترکیب چند ماده شیرین به دست می آید. هویج، شیر غلیظ شده و پسته مواد اولیه این حلوا هستند. این دسر ظاهر زیبا و فریبنده ای دارد اما چون از مواد سالم و مفیدی تهیه می شود می توانید در وعده های مختلف آن را سفارش دهید و نگران افزایش وزن یا قند خون خود نباشید.
5-ماهو حلوا
ماهو حلوا برخلاف ظاهر نامطلوبی که دارد اما شما می توانید یک طعم شیرین و بسیار لذیذ را بعد از صرف یک وعده غذا با سفارش ماهو حلوا امتحان کنید. ماهو حلوا همان چیزی است که معروفیت جهانی یافته و اکنون بسیاری از کشورهای جهان این دسر را می شناسند. امروزه سعی می شود حلوای ماهو را در ظرف های کوچک تر و زیباتری سرو نموده و آن را با مغزهای خوشمزه تزیین نمایند.
شیر غلیظ شده، هل، زعفران و کره، مواد اولیه این دسر هستند. با توجه به اینکه طبع مواد اولیه این حلوا بسیار گرم است باید مراقب باشید در روزهای داغ تابستان، میزان بسیار زیادی از این حلوا را استفاده نکنید.
به یاد داشته باشید که از این حلوا به عنوان یکی از ماندگارترین خاطرات مسافران در کشور عمان یاد می شود. بنابراین شما نیز این موقعیت را از دست ندهید و حتما یک یا دو بار در وعده های مختلف و بخصوص بعد از وعده شام که دمای هوا کاهش می یابد از چشیدن این دسر خوشمزه غافل نشوید.
6-حلوا احمد
همچنان معین نیست چرا این دسر به عنوان یک حلوا معرفی می شود در حالیکه هیچ گونه شباهتی به حلوا ندارد. ظاهر عجیب و غریب این دسر می تواند بچه ها و نوجوانان را ترغیب کند تا یک دسر خوشمزه را بعد از وعده اصلی امتحان نمایند. در این حلوا رشته های ورمیشل با ظرافت خاصی کنار یکدیگر قرار می گیرند و به یک دسر متفاوت منتهی می شوند.
مواد اولیه حلوا احمد شامل رشته ورمیشل، کره، پودر بادام، نارگیل و شیر است بنابراین می توان نتیجه گرفت با یک دسر گران قیمت روبرو هستیم. این دسر بافت نرم و خوشمزه ای دارد و این امر در محبوبیت دسر حلوا احمد در میان بچه ها و نوجوانان تاثیر بسیاری داشته است. طبع متعادلی که دارد باعث شده است برای کشوری همانند عمان با آن آب و هوای بسیار گرم کاملا مناسب باشد.
7-پودینگ عمانی
این پودینگ نیز شباهت بسیار زیادی به تهیه پودینگ در سایر کشورها دارد. رنگ زرد یا بژ مانند این دسر نشان می دهد که تفاوت چندانی با سایر پودینگ ها در کشورهای خاورمیانه ندارد، با این حال همانند سایر غذاهای مشابه نیز که در کشور عمان با طعم متفاوتی تهیه می شوند قطعا این پودینگ نیز با طعم متفاوتی تهیه می شود. مواد اولیه این دسر شامل کره، شیر، وانیل، تخم مرغ، آجیل، پسته، بادام و پوست لیمو است.
منبع: الی گشت