ویژگی های ماهی قرمز سالم چیست؟
به گزارش باد صبا، خبرنگاران/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ماهی سالم باید دارای پولک های سالم، ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد.
محمدباقر حاج کاظمی در گفت وگو با باد صبا، در رابطه با ماهی قرمز شب عید، اظهار کرد: با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، مردم علاقه مند به تهیه و خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین می شوند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ماهی قرمز شب عید می تواند ناقل کرونا باشد، اضافه کرد: ویروس کرونا برای ماهی بیماری زا نیست ولی در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی به وسیله آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی می تواند به انسان منتقل گردد.
این مسئول با اشاره به بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، توضیح داد: در راستای جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید را تنها از مراکز مجاز فروش ماهی های زیتنی خریداری نمایند.
مدیرکل دامپزشکی استان در رابطه با مراقبت های پس از خرید ماهی قرمز، گفت: توصیه می گردد در ظروف یک بار مصرف به منزل حمل شده و بلافاصله در ظروف مناسب حاوی آب لوله کشی با دستکش یک بار مصرف تخلیه و ظرف قبلی با رعایت موازین بهداشتی در سطل زباله انداخته گردد.
حاج کاظمی در رابطه با ویژگی های ماهی قرمز سالم، اظهار کرد: ماهی سالم باید دارای پولک های سالم، ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد و دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی و باله های شنای ماهی باید قائم بوده و با تحرک داشته باشد.
وی در رابطه با توصیه های بهداشتی نگه داری ماهی قرمز، اضافه کرد: توصیه می گردد پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده، منتقل شوند.
این مسئول توضیح داد: باید ماهی خریداری شده در ظروف حمل یک بار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شده و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری گردد.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه ظرف نگه داری ماهی قرمز باید برای تبادل اکسیژن با محیط، دهانه بازی داشته باشد، گفت: استفاده از دستکش و شست وشوی دست ها با آب و صابون بعد از تماس با ماهی ها، شست وشو و ضدعفونی ظرف نگه داری ماهی با نمک طعام 3 درصد به صورت دوره ای، هر بار 25 درصد کل آب تعویض گردد و از تعویض یکباره آب خودداری گردد که این موارد از جمله توصیه های بهداشتی نگه داری ماهی قرمز است.
حاج کاظمی با تاکید بر پرهیز از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه و رهاسازی آن در محل هایی که شهرداری اعلام می نماید، گفت: ماهی های بیمار باید از ماهی های سالم جدا شده و آب بهداشتی سالم و کافی (برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب) و داشته و برترین دمای نگه داری ماهی نیز 22 تا 26 درجه سانتی گراد است.
منبع: خبرگزاری ایسنا