نوزاد از چه زمانی می تواند بنشیند؟

به گزارش باد صبا، پدر و مادر ها همیشه نگران رشد و توسعه مهارت های کودکشان هستند. می خواهند بدانند نوزاد از چه زمانی گردن می گیرد، در چه مرحله ای می نشیند و در چند ماهگی قدم برمی دارد.

نوزاد از چه زمانی می تواند بنشیند؟

نوزادان از کی می نشینند؟

نوزادان در حدود چهار تا هفت ماهگی می توانند بنشینند. این مرحله به کودک منظره جدیدی از دنیا می دهد. با گذشت 8 ماه، نوزاد می تواند بدون حمایت به مدت کوتاهی بنشیند. هنگامی که نوزاد آغاز به نشستن می نماید، باید از پشت او را حمایت کنید. زیرا همیشه این احتمال وجود دارد که تعادل خود را از دست بدهد و به سرش ضربه وارد گردد.

در حالت ایده آل، نوزادان در 3 تا 5 ماهگی می توانند با یاری بنشینند. در حدود شش ماهگی، نوزاد باید بتواند بدون یاری بنشیند، زیرا قدرت عضلات پشت و گردن او به قدر است که کافی توانایی انجام آن را داشته باشد. اما مواردی وجود دارد که در آن نوزاد تا 9 ماهگی قادر نشستن به بدون یاری نباشد. این اتفاق معمولا زمانی می افتد که کودک زمان زیادی را در گهواره به صورت خوابیده گذرانده باشد.

نشانه های آمادگی نوزاد برای نشستنپس از چهار ماهگی، نوزاد باید بتواند سر و گردن خود را نگه دارد. در این زمان عضلات گردن به میزان کافی قوی شده اند تا این کار را انجام دهند. یک راه خوب برای یاری به کنترل گردن و سر نوزاد بازی کردن است. بدین روش که وقتی نوزاد به پشت روی زمین دراز کشیده است، دست های او را محکم بگیرید و به او یاری کنید تا بنشیند. با ایجاد شکلک و صدا های خنده دار، بازی را مجذوب نماینده و سرگرم نماینده کنید!

نشستن و حفظ تعادل در نوزادبه محض اینکه نوزاد بتواند سر خود را ثابت نگه دارد، خوب است که او را تشویق کنید که بنشیند. داشتن کنترل سر و گردن، برای نشستن نوزاد حیاتی است. برخلاف بزرگسالان، نوزادان برای نشستن از دست ها، پا ها و باسن خود استفاده می نمایند. آگاهی از اعضای بدن به نوزاد یاری می نماید تا سریع تر نشستن را یاد بگیرد. بازی بر روی شکم (tummy time) این فرصت را برای نوزاد ایجاد می نماید تا از دستانش برای نگه داشتن وزن بدن خود استفاده کند.

در طول این دوره نوزاد گاهی تلو تلو می خورد. هنگامی که نوزاد تلو تلو می خورد، اطلاعات جدیدی از حواس مختلف به مغز ارسال می گردد. شاید تماشا افتادن فرزندتان برای شما سخت باشد. اما تلو تلو خوردن و عدم تعادل نوزاد او را تشویق می نماید تا با تنظیم دست ها، موقعیت سر و ... تعادل خود را حفظ کند. برای جلوگیری از افتادن نوزاد و صدمه تماشا او، او را بر روی تشک پلاستیکی بنشانید یا منطقه ایمنی با استفاده از بالش و پتو برای او ایجاد کنید.

یاری به کودک برای نشستن مستقلپدر و مادر می توانند با روش های متفاوتی، نشستن را به نوزاد شش ماهه خود آموزش دهند. برای آموزش نشستن به نوزاد، بایستی بعضی از عضلات او را با انجام تمرین هایی تقویت کنید.

هنگامی که نوزاد توانایی نگه داشتن سرش را به دست آورد، می توانید او را در کالسکه، جایگاه غذا یا روی پاهای خودتان در موقعیت نشسته قرار دهید. بیرون بردن کودک با کالسکه در حالت نشسته، نوزاد را به نشستن علاقمند می نماید.

مهارت های مورد احتیاج برای نشستن نوزادزمانی که نوزاد دو ماهه را روی شانه خود نگه می دارید، نوزاد سعی می نماید با استفاده از عضلات گردن، موقعیت سر را کنترل کند. این کار از اولین تمرین ها برای تقویت عضلات نوزاد است. تمرین های زیر نیز به نشستن نوزاد یاری می نماید.

بازی روی شکم (Tummy Time): بازی روی شکم یک روش عالی برای تقویت عضلات پشت و گردن است که به نشستن نوزاد یاری می نماید. کوشش برای جلو رفتن نیز تمرینی فوق العاده برای افزایش قدرت عضلانی است.

بازی در حالت خوابیده به پشت: خوابیدن به پشت، بازی کردن، لگد زدن و ... یاری می نماید تا عضلات نوزاد تقویت شوند.

غلتاندن نوزاد: غلتاندن نوزاد روی زمین به تقویت عضلات تنه او یاری می نماید.

یکی از پرسش های رایج پدر و مادر ها این است که چگونه نوزاد را تشویق به نشستن نمایند؟ با انجام بازی ها و فعالیت های یاد شده، نوزاد به نشستن تمایل پیدا می نماید.

موقعیت های برای یاری به نشستن نوزادهنگامی که نوزاد توانایی کافی برای نگه داشتن سر خود را به طور مستقیم داشته باشد، استفاده از موقعیت های زیر به مستقل نشستن او یاری می نماید.

نشستن روی پا های شما: به طور ایده آل نوزاد در سن 3 تا 6 ماهگی توانایی نشستن روی پا های شما را بدست می آورد. کمر نوزاد را در دستان خود نگه دارید و نوزاد را روی پا های خود بنشانید.

از 4 و 5 ماهگی به بعد می توانید نوزاد را روی زمین بین پا های خود بنشانید. بدین ترتیب اجازه می دهید که کودک با اطمینان از حمایت شما روی زمین اکتشاف کند.

اطراف نوزاد را با بالش احاطه کنید؛ اینگونه نوزاد با خیال راحت تمرین نشستن می نماید.

در صورت عدم توانایی نشستن نوزاداگر نوزاد تا اواخر نه ماهگی نتوانست بدون یاری بنشیند، با پزشک بچه ها مشورت کنید. در نظر داشته باشید که نوزادان با سرعت متفاوتی رشد می نمایند. یادگیری نگه داشتن سر به طور ثابت و نشستن مستقیم، کلید دستیابی به نقاط عطف پیچیده تری در آینده مانند ایستادن و راه رفتن است.

جمع بندینوزادان از حدود سه ماهگی توانایی کنترل سر و گردن خود را به دست می آورند.

بیشتر نوزادان از شش تا هشت ماهگی توانایی نشستن مستقل را به دست می آورند.

بازی بر روی شکم و نشاندن نوزاد از حالت خوابیده به تقویت عضلات پشت و گردن او یاری می نماید.

اگر نوزاد تا اواخر نه ماهگی نتواند بدون یاری بنشیند، بایستی به پزشک مراجعه کنید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "نوزاد از چه زمانی می تواند بنشیند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نوزاد از چه زمانی می تواند بنشیند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید