طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین با شرح همه نکات
به گزارش باد صبا، کرم کارامل سال هاست که به عنوان یک دسر فرانوسی وارد دنیای شیرینی پزها شده است. این دسر کرم رنگ رقابت تنگاتنگی با دیگر دسرها برای سرو در میهمانی ها دارد. محبوبیت این دسر خوشمزه منجر به ثبت روز کارامل در تاریخ پنجم آوریل در تقویم جهانی شده است. این دسر محبوب فرانسوی همواره به عنوان یک گزینه برای میهمانی ها در کنار غذای اصلی و پیش غذا به شمار میرود. پس با رسیدن میهمان ناخوانده نگرانی به خود راه ندهید؛ با خواندن طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین در سریع ترین زمان می توانید آن را برای سرو در میهمانی تان درست کنید. در نهایت برای تزئین این دسر خوشمزه می توانید سس کارامل به کار ببرید.
مواد لازم برای تهیه کرم کارامل با ژلاتین
- شکر 140 گرم
- آب سرد 30 گرم
- آب داغ 30 گرم
- زرده تخم مرغ میانه 5 عدد
- شکر 80 گرم
- شیر یک و سه چهارم فنجان
- خامه فرم گرفته یک دوم فنجان
- وانیل به میزان لازم
- آب 60 گرم
طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین
1. شکر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کرم کارامل ژلاتین باید شکر و آب سرد را داخل قابلمه ای مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. مخلوط را اصلا هم نزنید. تنها چند بار قابلمه را به اطراف چرخانده و تکان دهید. زمان دهید تا مخلوط به رنگ قهوه ای طلایی دربیاید. کاراملی شدن مخلوط شکر تنها شش تا هشت دقیقه از شما زمان خواهد گرفت. قابلمه را از روی حرارت بردارید. آن را روی یک حوله سرد و مرطوب بگذارید. حال دو قاشق غذاخوری آب داغ را داخل قابلمه بریزید. در نهایت کارامل را بین کاسه های کوچک یا همان رمکین ها تقسیم نموده و در دمای محیط بگذارید. تا غلیظ شدن کارامل ها به سراغ تهیه کاسترد بروید. اگر از علاقه مندان به وافل هستید از خواندن دستور تهیه کرم کاراملی کاتلا برای همراهی وافل غافل نشوید.
نکته 1: استفاده از آب سرد از ایجاد لکه های قهوه ای در اطراف قابلمه تان جلوگیری می نماید.
نکته 2: آب سرد به پخش شدن یکنواخت شکر هم بسیار یاری می نماید.
2. کاسترد را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین باید کاسترد را درست کنید. پس یک چهارم فنجان آب سرد را داخل یک کاسه یا بشقاب گود بریزید. سپس ورقه های ژلاتین را برای پنج دقیقه داخل آن بگذارید. در یک کاسه نسبتا بزرگ زرده های تخم مرغ را به همراه شکر با دور تند هم زن برای چند دقیقه هم بزنید تا مخلوط به رنگ کرمی دربیاید. یک فنجان از شیر را داخل یک قابلمه مناسب گرم کنید. حال شیر گرم را به مخلوط زرده به آرامی اضافه کنید. تمام مواد را داخل یک تابه بزرگ بریزید. مخلوط را مدام هم بزنید تا به کف تابه نچسبد. با غلیظ شدن مخلوط و مشاهده حباب های کوچکی روی آن، نوبت به اضافه کردن ژلاتین بازشده می رسد. با وجود ژلاتین می توانید طرز تهیه مارشمالو با ژلاتین را خوانده و برای بچه ها تان درست کنید.
3. شیر سرد را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین باید مابقی شیر سرد را به همراه وانیل و خامه سرد داخل تابه بریزید. مخلوط را برای دقایقی با هم زن بزنید. در نهایت کاسترد را روی کارامل ها در کاسه رمکین بریزید. روی کاسه ها را با پلاستیک بپوشانید. کاسه ها را برای شش تا 24 ساعت، داخل یخچال بگذارید. لایه کارامل، به علت رطوبت زیاد کاسترد، کمی نازک تر خواهد شد. از دیگر دسرهای خوشمزه با کارامل برای میهمانی ها، تهیه بانوفی پای با سس کارامل خانگی است که طعمی نوستالژی دارد.
4. کرم کارامل را سرو کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین باید با یک چاقوی نازک، اطراف کاسترد بکشید تا شل گردد. سپس هر یک از کاسه ها را داخل بشقابی جداگانه برگردانید. کرم کارامل را می توان به دو صورت سرد و داغ سرو کرد که کاملا به ذائقه شما و زمان سروتان بستگی دارد. یکی از برترین نوشیدنی ها برای سرو در کنار این دسر، کارامل ماکیاتو است که باید آن را امتحان کنید.
نکات تکمیلی تهیه کارامل با ژلاتین
کرم کارامل از خوشمزه ترین و ساده ترین دسرها است که در کمترین زمان برای میهمانی هایتان می توانید تهیه و آن را به برترین شکل سرو کنید. نکات تکمیلی زیر کار را برایتان آسان تر خواهد نمود.
دستور تهیه کرم کارامل
این دسر فرانسوی را به روش های مختلف درست می نمایند؛ پودر آماده کارامل یکی از آن دستورها است. پودر کارامل را به همراه دو پیمانه شیر داخل تابه بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید. شکر را با به جوش آمدن مخلوط داخل تابه بریزید. با غلیظ شدن مخلوط، حرارت را خاموش کنید. تابه را از روی حرارت بردارید. کارامل را داخل قالب مورد نظرتان بریزید. حال پودر ژله دلخواه تان را درست کنید. ژله را روی کارامل ها بریزید. قالب کارامل ها را داخل یخچال بگذارید تا خودشان را خوب بگیرند. در نهایت آن ها را با برش های میوه تزئین کنید.
نکات مربوط به ژلاتین در دستور تهیه کرم کارامل
یکی از آسان ترین دستورها در تهیه کرم کارامل استفاده از ژلاتین است. ژلاتین را می توان در پس زمینه بیشتر دسر و شیرینی ها دید بی آن که طعم خاصی حس کنید. برای آشنایی بیشتر با ژلاتین و انواع آن می توانید مطلب ژلاتین چیست و چه کاربردی دارد را بخوانید.
غلظت مناسب کرم کارامل
غلظت کرم کارامل باید به گونه ای تهیه گردد که سرو آن برایتان سخت نباشد یعنی نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک باشد. دقت کنید که کارامل سردشده باید غلظتی شبیه به عسل داشته باشد. پس افزودن آب داغ به شکر در مراحل اولیه تهیه این دسر لازم است.
استفاده از قالب رمکین در تهیه کرم کارامل با ژلاتین
برترین قالب در طرز تهیه کرم کارامل، قالب های کوچک رمکین است که به لطافت این دسر خوشمزه یاری می نماید. رمکین، قالب کوچک و تک نفره ای از جنس سرامیک لعابدار یا شیشه است که با تحمل حرارت بالا هم نمی شکند و به عبارتی نشکن به شمار میرود. این قالب های کوچک مناسب پخت وپز در فر، مایکروفر و سرو دسر و غذاهای تک نفره است. پس برای کرم کارامل فرانسوی، یک گزینه عالی به شمار میرود. در صورت استفاده از قالب بزرگتر در صورت احتیاج می توانید سه قاشق سوپ خوری پودر ژلاتین اضافه کنید تا خودش را خوب در قالب بگیرد. از دیگر دسرهای خومشزه برای پایه ژلاتین، طرز تهیه چیز کیک کاراملی با کاتلا است که طعم متفاوتی دارد.
منبع: کتاب کاله