طرز تهیه توپک پنیری سوخاری به 2 روش (آموزش تصویری)
به گزارش باد صبا، توپک پنیری سوخاری نوعی فست فود مورد علاقه بچه هاست که به روش های مختلف و با مواد غذایی متنوعی درست می گردد. این توپک های طلایی را می توان با سیب زمینی پر شده و پنیر درست کرد. در ادامه با طرز تهیه توپک پنیری سوخاری با پنیر چدار و پنیر موزارلا آشنا می شوید.
باد صبا | سرویس آشپزی - توپک پنیری سوخاری یکی از فست فود های پرطرفدار در میان بچه هاست که البته در میان عظیمتر ها نیز صندلی خاصی دارد. می توان گفت، توپک پنیری سوخاری در واقع از سه لایه تشکیل شده، لایه رویی که ترکیبی از تخم مرغ و سرخ شده در روغن است، لایه میانی که که معمولا ترکیبی از سیب زمینی له شده است که با سبزیجات و ادویه های مختلفی مزه دار می گردد و لایه داخلی که اغلب از تکه های پنیر تشکیل می گردد. تنوع این غذا را می توان با اعمال سلیقه و ذوق شخصی افزایش داد. بعضی افراد از سس گوشت در لایه میانی آن استفاده می نمایند؛ عده ای نیز لایه میانی سیب زمینی را حذف نموده و با صرف حداقل زمان نوعی اسنک خوشمزه درست می نمایند که می تواند به عنوان عصرانه یا پیش غذا در میهمانی ها مورد استفاده قرار گیرد.
کدام طرز تهیه مد نظر شماست؟ کلیک کنید:- توپک پنیری سوخاری با پنیر چدار
- توپک پنیری سوخاری با پنیر موزارلا
- نکات مهم و ضروری
1. طرز تهیه توپک پنیری سوخاری با پنیر چدار
مواد لازم | |
سیب زمینی | 4-5 عدد |
آرد ذرت | 1 فنجان |
آرد سوخاری | 1 فنجان |
تخم مرغ | 2 عدد |
پیازچه خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل سبز | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر زیره سبز | 1/2 قاشق چایخوری |
پنیر چدار | 200 گرم |
فلفل قرمز و نمک | به میزان لازم |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- سیب زمینی را پخته، پوست بگیرید و له کنید. سپس کمی نمک به آن اضافه کنید. نمک را کم کم اضافه کنید و بچشید که غذا شور نگردد.
- به اندازه 1/4 قاشق چاخوری فلفل سیاه به سیب زمینی اضافه کنید.
- بسته به ذائقه خود کمی فلفل قرمز به سیب زمینی اضافه کنید. در صورت که به خوردن غذا های تند تمایلی ندارید فلفل قرمز را از دستور این غذا حذف کنید.
- به اندازه 1/2 قاشق چایخوری پودر زیره سبز به سیب زمینی اضافه کنید. ترکیب پودر زیره سبز با سیب زمینی طعم و مزه مطلوبی ایجاد می نماید. از طرفی طبیعت گرم زیره، سردی سیب زمینی را تعدیل می نماید.
- فلفل سبز را خرد نموده و 1 قاشق غذاخوری از آن را به مواد فوق اضافه کنید.
- پیازچه را ریز خرد کنید.
- 2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده به مواد اضافه کنید.
- مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- به اندازه یک گردو از مخلوط سیب زمینی را کف دست خود پهن کنید. یک تکه پنیر وسط آن قرار داده و سپس آن را ببندید تا به شکل یک توپ کوچک درآید.
- توپک های پنیری را در آرد ذرت بغلتانید تا اطراف آن ها کاملا با آرد پوشانده گردد.
- توپک های پنیری را به آرامی در آرد سوخاری بغلتانید تا کاملا با آرد سوخاری پوشانده شوند.
- تخم مرغ ها را در کاسه ای شکسته و هم بزنید. سپس توپک های پنیری را در تخم مرغ قرار دهید تا اطراف آن ها کاملا به تخم مرغ آغشته گردد. پوشاندن توپک ها با آرد ذرت و آرد سوخاری باعث جذب تخم مرغ به سطح آن ها می گردد.
- پس از اینکه سطح توپک ها به تخم مرغ آغشته شد، آن ها را دوباره در آرد سوخاری بغلتانید.
- روغن را در تابه روی حرارت متوسط داغ کنید و با یک قاشق سوراخ دار، توپک های پنیری را در روغن قرار دهید.
- فرصت دهید توپک ها روی حرارت متوسط سرخ شده و به رنگ طلایی مایل به قهوه ای درآیند.
- توپک پنیری سوخاری را از روغن خارج نموده و بر روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.
- توپک پنیری سوخاری را در ظرف سرو قرار داده و با سس مایونز، سس تند یا سس پستو میل کنید.
2. دستور پخت توپک پنیری سوخاری با پنیر موزارلا
مواد لازم | |
پنیر موزارلا | 220 گرم |
آرد چند منظوره (آرد سفید) | 1 فنجان |
پودر سوخاری | 2 فنجان |
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 1/4 فنجان |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
سس کچاپ | 1/2 فنجان |
دستور تهیه:
- پنیر موزارلا را به صورت مکعب هایی به ابعاد 2 سانتی متر برش بزنید و کنار قرار دهید. (شما می توانید طرز تهیه پنیر موزارلا خانگی را در باد صبا بخوانید.)
- در کاسه ای تخم مرغ ها را شکسته و با شیر مخلوط کنید. در دو کاسه دیگر آرد و پودر سوخاری بریزید.
- مکعب های پنیر را ابتدا در آرد بغلتانید و کمی تکان دهید تا آرد اضافی آن ها گرفته گردد. آن ها را به ترتیب در مخلوط تخم مرغ و شیر و سپس در پودر سوخاری بغلتانید. مکعب های پنیر را در ظرفی قرار دهید و مراحل فوق را تکرار کنید تا همه پنیر ها آماده شوند.
- در یک تابه نسبتا عظیم، حدود 5-4 سانتی متر روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دمای آن به 350 درجه فارنهایت برسد. برای کنترل دمای روغن از یک دماسنج مخصوص آشپزی بهره ببرید.
- دستمال کاغذی مخصوص آشپزی را در یک بشقاب کنار دست خود قرار دهید.
- مکعب های پنیری را با یک قاشق سوراخ دار به گونه ای در روغن قرار دهید که با یکدیگر تماسی نداشته باشند.
- حدود 1 دقیقه فرصت دهید تا توپک های پنیری سرخ شده و به رنگ طلایی مایل به قهوه ای درآیند، سپس با قاشق سوراخ دار آن ها را از روغن خارج نموده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.
- اجازه دهید تا دمای روغن به 350 درجه فارنهایت برسد و سپس بقیه توپک های پنیری را در آن سرخ کنید.
- سس کچاپ را در مایکروفر یا روی اجاق گاز گرم کنید و توپک پنیری سوخاری را به صورت گرم با سس میل کنید.
نکات مهم و ضروری در تهیه توپک پنیری سوخاری
- اگر نمی توانید در رژیم غذایی خود از تخم مرغ بهره ببرید، از ترکیب 2 قاشق غذاخوری آرد ذرت یا نشاسته ذرت با کمی آب، یک مخلوط رقیق درست نموده و به جای تخم مرغ از آن بهره ببرید.
- نمک و فلفل را به تدریج اضافه نموده و مواد را بچشید که خیلی تند و شور نگردد. در صورتی که مخلوط سیب زمینی شور یا تند شد، کمی سیب زمینی یا آرد ذرت به مواد اضافه کنید تا مزه آن متعادل گردد.
- اگر دوست دارید توپک های پنیری با سایز کوچک تر درست کنید، تکه های پنیر وسط آن ها را کوچک تر در نظر بگیرید.
- توپک سیب زمینی پنیری در فر یا مایکروفر نیز می تواند تهیه گردد و در این صورت از روغن استفاده نمی گردد.
اگر فرصت زیادی برای پختن غذا ندارید و یا عاشق فست فودها هستید، پیشنهاد می کنیم غیر از توپک پنیری، طرز تهیه غذای ساده ای مثل سیب زمینی و پنیر پیتزا بدون فر و با فر را نیز در باد صبا بخوانید و دست به کار شوید.
منبع: setare.com