شاهکار فنلاندی برای نجات زمین، سولین غذای آینده

به گزارش باد صبا، ایسنا نوشت: یک استارتاپ فنلاندی با استفاده از برق حاصل از انرژی خورشیدی از هوای رقیق پروتئین می سازد.

شاهکار فنلاندی برای نجات زمین، سولین غذای آینده

استارتاپ Solar Foods یک شرکت فنلاندی در حوزه فناوری مواد غذایی است که به رویکرد خود به ساخت پروتئین جایگزین ساخته شده از میکروب های کشت شده با برق و هوا معروف است و آماده است تا در سال 2023 گام های بزرگی بردارد.

این شرکت در حال ساخت اولین کارخانه تجاری خود در نزدیکی هلسینکی فنلاند است.

بیشتر بخوانید:

  • چرا نیش مار خدنگ را نمی کشد؟ / نبرد نفس گیر با مامبای سیاه / عکس

گزارش شده است که این شرکت می تواند به طور مستقیم از کربن دی اکسید، غذا فراوری کند.

پاسی واینیکا مدیر عامل شرکت سولار فودز می گوید: ما کمی از برنامه عقب هستیم، اما فراوری ممکن است در سال 2023 شروع گردد.

وی اضافه نمود که این کارخانه قادر خواهد بود 100 تن غذا در سال فراوری کند که برای چهار یا پنج میلیون وعده غذایی کافی است.

پروتئین جایگزین موسوم به سولین(Solein) و استفاده از آن در غذاهای مختلف قبلاً به مدت دو سال در یک کارخانه آزمایشی آزمایش شده است. این شرکت به تازگی یک یاری مالی 34 میلیون یورویی دریافت نموده است که آن را به بزرگترین یاری مالی عمومی برای کشاورزی سلولی در دنیا تبدیل کرد. شرکت سولار فودز در سپتامبر 2022 نیز به عنوان بخشی از هسته استراتژیک اقتصاد هیدروژنی کمیسیون اروپا انتخاب شد.

جایگزینی تغذیه مبتنی بر حیوانات

سولار فودز میخواهد روشی سازگار با محیط زیست برای تغذیه ایجاد کند. واینیکا می گوید: ما اینجا هستیم تا جایگزینی برای تغذیه مبتنی بر حیوانات تهیه کنیم. می توانم بگویم این برای همه شرکت های گیاهی و مشابه آن ماموریت بزرگی است. مشکل در سیستم غذایی به طور کلی، استفاده از حیوانات و نگهداری صنعتی حیوانات است. چه دوست داشته باشید چه نه، این یک واقعیت است. رشد و برداشت این نوع تغذیه با منابع بسیار کمتر و بدون حیوانات، کاری است که ما انجام می دهیم.

این شرکت دقیقا چه می نماید؟

سولین شبیه پودر زرد رنگی است که می توان آن را به غذا اضافه نمود. پروتئین غیر حیوانی را می توان ایجاد کرد. زمانی که یک میکروب مناسب شناسایی گردد، آن را کشت می نمایند. سپس آنها را در یک بیورآکتور قرار می دهند که در آن تخمیر گاز اتفاق می افتد.

این میکروارگانیسم از هیدروژن محلول و کربن دی اکسید حاصل از تجزیه آب به وسیله الکتریسیته تغذیه می نماید. سپس مواد مغذی معدنی به آن اجازه می دهد تا اسیدهای آمینه، کربوهیدرات ها، لیپیدها و ویتامین ها را بسازد. در نهایت نیز رطوبت اضافی از سولین حذف می گردد و نتیجه یک پودر خشک غنی شده با پروتئین است.

فراوری غذا با انتشار گازهای گلخانه ای تقریباً صفر

اگر این الکتریسیته از انرژی خورشیدی و بادی تامین گردد، می توان این غذا را به راحتی با انتشار گازهای گلخانه ای تقریباً صفر کشت کرد.

واینیکا در یک مصاحبه در سپتامبر 2022 گفت که سولین شبیه مواد غذایی موجود است و طعم آن بسیار آشنا است، اما از یک ترکیب نو ساخته شده است. در واقع طعمی بسیار ملایم و خنثی دارد.

واینیکا در خصوص این که چگونه سلوین می تواند در یک سیستم فراوری مواد غذایی تکامل یافته قرار گیرد می گوید: غلات، سبزیجات، میوه ها و گیاهان قرار نیست از برنامه غذایی ما حذف شوند. اگر به مشکل اصلی برگردیم، می بینیم که 80 درصد از همه مسائل مربوط به غذا، چه از دست دادن زیستگاه طبیعی باشد چه از بین رفتن جنگل ها یا هر چیز دیگری، به فراوری صنعتی حیوانی مربوط می گردد. بنابراین در واقع سولین می تواند این مشکل را حل نماید.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "شاهکار فنلاندی برای نجات زمین، سولین غذای آینده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شاهکار فنلاندی برای نجات زمین، سولین غذای آینده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید