چگونه گوشی را به تلویزیون وصل کنیم؟

به گزارش باد صبا، اگر تلفن همراه هوشمند شما از سیستم عامل اندروید برخوردار است و به علت کوچک بودن صفحه و پایین بودن کیفیت صدا، دلتان می خواهد فیلم ها و عکس های دخیره شده در گوشی خود را در صفحه نمایش بزرگ تلویزیون ببینید یا حتی بازی های موبایلتان را در تلویزیون انجام دهید، این مطلب را حتما بخوانید، زیرا می خواهیم به شما یاد بدهیم چطور تلفن هوشمند خود را به روش های گوناگون به تلویزیون متصل کنید و از تماشای فیلم و سریال های محبوب خود در ابعاد بزرگ تر با کیفیت صدا و تصویر بهتر لذت ببرید.

چگونه گوشی را به تلویزیون وصل کنیم؟

این روز های کسل نماینده قرنطینه یا خانه نشینی اجباری که اوج دیدنی فیلم و سریال است، حتما صفحه نمایش کوچک موبایل شما جوابگوی احتیاجتان نیست و سوال خیلی از شماست که چگونه گوشی را به تلویزیون وصل کنیم؟

اگر تلفن همراه هوشمند شما از سیستم عامل اندروید برخوردار است و به علت کوچک بودن صفحه و پایین بودن کیفیت صدا، دلتان می خواهد فیلم ها و عکس های دخیره شده در گوشی خود را در صفحه نمایش بزرگ تلویزیون ببینید یا حتی بازی های موبایلتان را در تلویزیون انجام دهید، این مطلب را حتما بخوانید، زیرا می خواهیم به شما یاد بدهیم چطور تلفن هوشمند خود را به روش های گوناگون به تلویزیون متصل کنید و از دیدنی فیلم و سریال های محبوب خود در ابعاد بزرگ تر با کیفیت صدا و تصویر بهتر لذت ببرید.

در این مطلب با روش هایی برای اتصال تلفن هوشمند اندروید خود به تلویزیون هوشمند آشنا می شوید که هم بی سیم هستند و هم به وسیله کابل امکان پذیرند.

انواع اتصال تلفن هوشمند به تلویزیون هوشمند:

اتصال با سیم یا کابلی

کابل HDMI

پورت SlimPort

کابل MHL

اتصال بی سیم یا وایرلس

Miracast

Chromecast

WiDi

DLNA

1- اتصال با سیم یا کابلی موبایل به تلویزیون هوشمند

اگر تصمیم دارید تلفن هوشمند اندروید خود را با سیم به تلویزیون وصل کنید، می توانید از کابل HDMI، پورت MHL/SlimPort و کابل MHL استفاده نمایید.

برای اتصال بی سیم هم قابلیت های Miracast، Chromecast، WiDi و DLNA از جمله قابلیت هایی هستند که بدون درد سر و به هم ریختگی سیم، تلفن هوشمند شما را به صورت بی سیم به تلویزیون وصل می نمایند. در ادامه مطلب، می توانید به طور مفصل با هر کدام از این روش ها آشنا شوید.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از کابل HDMI

بیشتر تلویزیون های هوشمند از پورت HDMI برای انتقال اطلاعات چندرسانه ای بین دو دستگاه آن هم با کیفیت بالا برخوردار هستند. علاوه بر تلویزیون، کنسول های بازی، دوربین های عکاسی و فیلمبرداری و خیلی از دستگاه های دیگر نیز از این پورت پشتیبانی می نمایند. شما می توانید با استفاده از پورت HDMI موبایل و تبلت خود را هم مانند دیگر دستگاه ها به تلویزیون هوشمند وصل کنید و صدا و تصویری که در تلفن هوشمندتان دیده و پخش می گردد را همزمان در تلویزیون دیدن کنید. این کابل ها بیشتر در متراژ 1.5 تا 5 متری فروخته می شوند، اما شما بر حسب فاصله خود از تلویزیون و جای صندلی تان در اتاق نشیمن کابل های 20 متری هم خریداری کنید.

پورت های HDMI در انواع مختلف هستند، اما سه شکل عمده آن نوع HDMI Type A، Mini HDMI یا HDMI Type C و پورت Mini HDMI یا Micro HDMI است که مورد آخر مخصوص اتصال تلفن های هوشمند اندروید به تلویزیون است. با خرید این کابل می توانید تلفن هوشمند خود را به راحتی به تلویزیون وصل کنید. نباید فراموش کنید که تلویزیون شما نیز پورت HDMI داشته باشد.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از پورت SlimPort

پورت MHL یا SlimPort نوع دیگری از اتصال کابلی تلفن همراه به تلویزیون هوشمند است. شما با یاری پورت میکرو یو اس بی (Micro USB) می توانید با گوشی یا تبلت خود از پورت به عنوان خروجی بهره ببرید.

البته به یک دانگل هم در وسط مسیر اتصال احتیاج دارید. دانگل اطلاعات ذخیره شده در گوشی اندروید شما را مستقیما از خروجی میکرو یو اس بی برای دریافت در تلویزیون و ورودی HDMI سازگار می نماید. بنابراین، هزینه ای که ضمن استفاده از این روش باید صرف گردد نسبت به هزینه ای که در روش اول معرفی گردید بیشتر است.

این روش کمی سخت تر از نوع HDMI است، اما برای تبلت، تلویزیون یا تلفن های هوشمند که به پورت HDMI مجهز نیستند، می تواند یک روش جایگزین راحت به شمار برود.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از پورت MHL

پورت MHL و SlimPort از نظر عملکرد مشابه هم هستند و درست مثل نحوه انتقال داده های صوتی و تصویری با HDMI کار می نمایند. اما MHL در سه نسخه مختلف عرضه شده که جدیدترین و برترین آن ها محتوایی با وضوح تصویر 4 K را منتقل می نمایند. علاوه بر این، پورت MHL می تواند از برند های مختلف پشتیبانی کند.

اگر پشت تلویزیون شما در کنار HDMI کلمه MHL هم نوشته شده بود تلویزیون شما با این کابل ارتباط برقرار می نماید. در نتیجه، شما قادر خواهید بود به طور مستقیم پورت میکرو یو اس بی گوشی هوشمند خود را با استفاده از کابل مناسب به پورت HDMI یا بهتر بگوییم MHL تلویزیون متصل کنید.

وقتی کابل مورد نظر را خریداری کردید، فقط کافیست تلفن همراه خود را با یاری این کابل به تلویزیون وصل کنید و از دیدنی محتویات ذخیره شده در تلفن هوشمند خود در تلویزیون لذت ببرید. ضمناً، با این روش شما به هیچ راه انداز نرم افزاری یا فرایند روت احتیاج ندارید.

2- اتصال بی سیم موبایل به تلویزیون هوشمند

اگر از ولو بودن و ظاهر نامرتب کابل ها خوشتان نمی آید، می توانید روش بی سیم یا وایرلس را برای اتصال تلفن همراه خود به تلویزیون هوشمند امتحان کنید. شما در واقع با این روش با آینه کردن محتوای موبایل اندروید خود روی صفحه تلویزیون می توانید هر چه می خواهید را دیدن کنید. روش های میراکست (Miracast) و دانگل کروم کست (chromecast) از جمله روش های کارامد اتصال بی سیم موبایل به تلویزیون هوشمند هستند.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از Miracast

روش میراکست شبیه به کارگیری وایرلس رابط HDMI است و یک شبکه Ad-hoc بین دو دستگاه ایجاد می نماید؛ یعنی بین فرستنده که تلفن همراه یا تبلت شما باشد و گیرنده که دستگاه تلویزیون هوشمند شماست. اگر بخواهید از این روش اتصال بهره ببرید، باید اطمینان حاصل کنید که تلویزیون شما هم از آن پشتیبانی می نماید.

برای استفاده از Miracast باید ابتدا مراحل نصب و راه اندازی آن را انجام دهید که البته خیلی ساده است. پس از جست و جوی دستگاه و پیدا کردن و انتخاب آن، تصویر گوشی و تبلت روی تلویزیون نمایش داده می گردد. نکته مهم و قابل توجه در هنگام استفاده از قابلیت میراکست این است که دستگاه اندروید شما باید از سیستم عامل اندروید 4.2 یا نسخه های بالاتر برخوردار باشد؛ درست مثل دانگل anycast و AllCast که عملکرد مشابهی دارند.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از دانگل کروم کست گوگل chromecast

کروم کست، ساخته گوگل، دانگلی همراه کوچک و شبیه به فلش مموری است که با اتصال به تلویزیون شما و سپس ارتباط برقرار کردن با یک شبکه وای فای به گوشی اندروید متصل می گردد و محتوای آن را در صحفه بزرگ تلویزیون نمایش می دهد. برای استفاده از کروم کست و اتصال موبایل اندروید خود به تلویزیون، حتما باید دستگاه اندروید شما حداقل از سیستم عامل اندروید 4.2 بهره مند باشد. بعد از باز کردن نرم افزار در گوشی شما، گزینه Cast Screen/Audio را انتخاب کنید و از صفحه نمایش بزرگ تلویزیون لذت ببرید.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از قابلیت WiDi

قابلیت WiDi یا Wireless Display در واقع همان نمایشگر بی سیم است که برای پخش ویدیو های فول اچ دی و در کنار آن صدایی با کیفیت به وسیله تلویزیون های اچ دی ساخته شده است. در این روش، همان طور که گفته شد، احتیاجی به کابل و سیم های دست و پا گیر مزاحم نیست و ارتباط با یاری Wi-Fi Direct انجام می گردد. استفاده از WiDi اغلب به گیرنده مخصوص آن احتیاج دارد که جداگانه به فروش می رسد. با یاری این گیرنده می توان به وسیله پورت HDMI آن را به تلویزیون متصل کرد. وسایلی که WiDi نسخه 3.5 به بعد دارند، با گیرنده Miracast که قبلا معرفی کردیم نیز سازگاری دارند.

اتصال موبایل به تلویزیون هوشمند با استفاده از DLNA

اگر تلویزیون هوشمند شما به اینترنت متصل می گردد، به احتمال بسیار زیاد از DLNA هم پشتیبانی می نماید. قابلیت DLNA در واقع یک سیستم پخش آنلاین رسانه است که برند های مختلف از آن پشتیبانی می نمایند. شما می توانید با یاری برنامه های کاربردی مبتنی بر DLNA فایل های ویدیویی و موزیک های ذخیره شده در گوشی را مستقیما در تلویزیون پخش کنید.

علاوه بر این، با استفاده از همین برنامه ها نه تنها می توانید گوشی خود را به تلویزیون وصل نموده و محتوای گوشی را در تلویزیون ببینید بلکه قادر به وصل کردن کامپیوتر به تلویزیون و پخش محتوای کامپیوتر در تلویزیون یا وصل کردن گوشی به کامپیوتر و پخش محتوای گوشی در کامپیوتر هم خواهید بود؛ حتی بدون احتیاج به نصب کدک خاص یا تغییر فرمت ویدیو ها. به همین سادگی!

اپلیکیشن MCPlayer HD یکی از برترین برنامه های DLNA موجود است که می توانید با استفاده از آن نسبت به پخش محتوای گوشی یا روی تلویزیون اقدام کنید. این برنامه دارای دو نسخه اصلی و لایت است. نسخه اصلی آن که هیچ محدودیتی ندارد رایگان نیست و باید خریداری گردد، اما نسخه لایت آن محدودیت هایی را برای چرخش تعداد ویدیو ها در هر پوشه دارد.

منبع: روزیاتو

منبع: فرادید

به "چگونه گوشی را به تلویزیون وصل کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه گوشی را به تلویزیون وصل کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید