علائم خرابی لاستیک خودرو ، خرابی پاشنه آشیل چه نشانه هایی دارد؟
به گزارش باد صبا، علائم خرابی لاستیک زمانی که بروز کند، لزوم رسیدگی به آن برابر با حفظ شرایط ایمنی خودرو است. لاستیک جز ضروری هر وسیله نقلیه است و شرایط آن نقش مهمی در تضمین ایمنی خودرو ایفا می نماید. از رفت و آمدهای روزانه تا سفرهای جاده ای طولانی، لاستیک ها همیشه در حال مصرف و فرسودگی هستند. با این حال، خرابی تایر ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که ما انتظارش را نداریم و می تواند عواقب جدی داشته باشد.
علائم خرابی لاستیکبیت ران - رضا نوروزی: خرابی لاستیک از دغدغه های اصلی مالکان خودروها به ویژه خودروهای کار، عمومی و تجاری است که نسبت به سایر لوازم مصرفی، از قیمت بالاتری برخوردار است. بعلاوه کیفیت پایین و خرابی آن از مسائل کوچک تا بزرگترین زیان یعنی تصادف و خسارات مالی و جانی سنگین را می تواند به همراه داشته باشد.
جزئیات قوی ترین خودرو ایرانی را در کانال یوتیوب باد صبا پلاس تماشا کنید:
نشانه های خرابی لاستیک
-سایش ناهموار آج
یکی از رایج ترین نشانه های خرابی لاستیک، ساییدگی ناهموار آج است. در این حالت آج روی لاستیک به طور ناهموار فرسوده یا در منطقه ها خاصی به مقدار قابل توجهی بیشتر از منطقه ها دیگر فرسوده می گردد. ساییدگی ناهموار آج می تواند ناشی از ناترازی چرخ ها، مسائل تعلیق و یا کمی یا زیادی بیش از حد باد لاستیک ها باشد. این موضوع به کاهش کشش و کنترل خودرو، ضربه های شدید به اتاق، سر و صدا و افزایش شدید امکان ترکیدن لاستیک منجر می گردد.
-برآمدگی یا تاول
یکی دیگر از نشانه های خرابی لاستیک، وجود برآمدگی یا تاول در دیواره جانبی لاستیک است. این برجستگی ها یا تاول ها می تواند نشان دهنده این باشد که ساختار داخلی لاستیک به خطر افتاده است. این می تواند به دلیل نقص فراوری، آسیب، ضربه یا حتی قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دماهای بالا باشد. اگر این برجستگی ها یا تاول ها رفع نشوند، در نهایت می توانند منجر به انفجار شوند که به ویژه در سرعت های بالا بسیار خطرناک است.
علائم خرابی لاستیکبرنده درگ زانتیا فرانسوی با زانتیا چینی کدام خودرو است؟ آنالیز و نتیجه را د رکانال یوتیوب باد صبا پلاس تماشا کنید:
-لرزش بیش از حد
اگر در هنگام رانندگی لرزش بیش از حد احساس کردید، می تواند نشانه خرابی لاستیک باشد. این لرزش را می توان به وسیله فرمان یا کل خودرو احساس کرد و اغلب نشانه ای از مشکل در تعادل یا بالانس لاستیک است. هنگامی که یک لاستیک از تعادل خارج می گردد، می تواند باعث لرزش خودرو و منجر به تجربه رانندگی ناخوشایند و بالقوه ناایمن گردد. بعلاوه، لرزش بیش از حد نیز می تواند نشانه ای از آسیب تماشا لاستیک باشد که در اثر پنچری یا آسیب داخلی ایجاد شده است. برای جلوگیری از آسیب بیشتر به لاستیک و اطمینان از یک سواری نرم و ایمن، رسیدگی سریع به این موضوع بسیار مهم است.
عوامل خرابی لاستیک
-فشار هوا نامناسب
یکی از پارامترهای مهم استفاده از تایر، فشار هوای درون آن است. فشار هوای کمتر از حد مورد احتیاج، باعث فرسایش نامتقاران طرفین بیرونی لاستیک و بخشی از دیواره های آن و کاهش عمر کلی لاستیک ها می گردد. فشار هوای زیاد نیز باعث ایجاد فرسایش بخش میانی آج ها و ناهمواری در سایش می گردد. در هر دو حالت کم یا پر بادی تایر، امکان ترکیدن تایر افزایش پیدا می نماید.
علائم خرابی لاستیک / کم باد بودن لاستیک-استفاده نادرست
رانندگی در شرایطی مانند سرعت بالاتر از حد مجاز تایر مورد استفاده و یا وجود نشانه های خرابی لاستیک ها، امکان بروز حادثه را بسیار زیاد می نماید. بعلاوه رانندگی با لاستیک های غیر رادیال در شرایط جوی نامناسب، می تواند باعث زودتر صاف شدن و خرابی آن ها گردد.
-فرسایش ناهمگن
فرسایش ناهمگن لاستیک ها به دلیل تنظیم نامناسب چرخ ها، آسیب به شاسی یا اکسل ها، خرابی بلبرینگ جرخ ها، تاب داشتن رینگ ها، متعادل نبودن فشار هوا در تایرها و یا عوامل دیگر می تواند باعث گردد که لاستیک ها زودتر صاف شوند یا خرابی داشته باشند.
-شرایط محیطی
عوامل محیطی مانند نور مستقیم آفتاب، رطوبت، گرما و سرما و یا محیط اسیدی می تواند روی عمر و عملکرد لاستیک ها تأثیرگذار باشد و باعث خرابی آن ها گردد.
برترین موتور در ایران چگونه فراوری می گردد؟ ویدیوی کامل را در یوتیوب باد صبا پلاس تماشا کنید:
-بالا رفتن سن لاستیک
لاستیک ها نیز همانند هر کالای مصرفی دیگر دارای تاریخ انقضا هستند. عمر تایر با توجه به نوع آن و در صورت استفاده و نگهداری در شرایط مطلوب، بین 4 تا 6 سال است. طبیعی است تایر در صورت استفاده، زودتر مصرف شده و باید تعویض گردد. بعلاوه با سرانجام انقضای لاستیک حتی در صورت سالم و کامل بودن آج ها، تعویض تایر اجباری است. تاریخ انقضای لاستیک های ایرانی همانند شاخص، کویرتایر و یزدتایر 4 سال است.
-ترکیبات شیمیایی
بعضی از ترکیبات شیمیایی در صورت تماس با لاستیک ها ممکن است باعث آسیب به ساختار لاستیک و باعث خرابی آن شوند.
-شرایط جاده
ناهمواری و چاله های جاده ها یکی از مهم ترین عوامل در آسیب لحظه ای و بزرگ به لاستیک ها هستند، تاجایی که امکان ترکیدن لاستیک در آن ها وجود دارد. بعلاوه رانندگی در هوای خیلی گرم یا خیلی سرد به دلیل برهم زدن شرایط بهینه برای لاستیک، باعث فرسایش زود هنگام آن می گردد.
علائم خرابی لاستیک-استفاده از تایرهای نامناسب
استفاده از تایرهایی که برای شرایط رانندگی ویژه طراحی شده اند، در شرایط متفاوت می تواند باعث زودتر صاف شدن یا خرابی لاستیک ها گردد. برای نمونه، استفاده از تایرهای تابستانه در زمستان یا برعکس.
مشکل بزرگ خودرو رانا پلاس بعد از 20 هزار کیلومتر کار کرد تعیین شد. در یوتیوب باد صبا پلاس تماشا کنید:
-نامتوازن بودن لاستیک ها
متوازن نبودن لاستیک ها می تواند باعث فرسایش ناهمگن در سطح آنها و زودتر صاف شدن یا خرابی لاستیک ها گردد.
نکات مهم نگهداری از تایرها
استفاده از مواد شوینده نامناسب یا استفاده از فشار زیاد آب در هنگام شستشوی لاستیک ها می تواند باعث آسیب به سطح آنها گردد. با انجام مراقبت و نگهداری منظم از لاستیک های خودرو، همانند تعویض به موقع، تنظیم مناسب فشار هوا، و انجام تعمیرات لازم، می توان عمر و عملکرد بهتری از آنها بدست آورد و ایمنی رانندگی را بهبود بخشید.
از سیستم کنترل فشار باد تایر خودرو چه می دانید؟
لاستیک ماشین چگونه فراوری می گردد؟ / گزارش اختصاصی از کارخانه گلدستون
لاستیک کویر پنچر رو معرفی گردید/ برترین تایر ایرانی برای خودرو کدام است؟
برترین تایر ایرانی کدام است؟ / آنالیز تخصصی ویژگی های تایرهای ایرانی جهت خرید
چراغ خودرو چگونه ساخته می گردد؟ / تضاد زیبای پلاستیک و حرارت!
تسمه تایم ماشین و زمان تعویض آن + راهنمای خرید
موتور سه سیلندر GDI هم توان با موتور EFP ایران خودرو/ بازنشستگی موتورهای EF7
ولوو VNL تازه معرفی گردید / ولوو با تحول در طراحی پیستون ها، گشتاور را متحول کرد
منبع: بیت ران