طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

به گزارش باد صبا، دلمه پیاز، دلمه کلم، دلمه گوجه فرنگی، دلمه بادمجان، دلمه برگ مو، دلمه اسفناج، دلمه قارچ از انواع دلمه هستند. با طرز تهیه دلمه پیاز آشنا شوید.

طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

باد صبا | سرویس آشپزی - دلمه یکی از خوراکی های مخصوص ناحیه خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی می باشد. کلمه دلمه یک کلمه ترکی و به معنی پُرشده است. دلمه تنوع بسیار زیادی دارد و می توان آن را به شکل های دلمه با برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، پیاز، دلمه کلم، گوجه فرنگی و دلمه بادمجان تهیه کرد.

دلمه بسته به ذایقه افراد با طعم های متفاوتی سرو می گردد. بعضی افراد این خوراک را با چاشنی ترش و شیرینی مثل رب انار که مناسب برای دلمه برگ مو می باشد می پسندند و بعضی با چاشنی رب گوجه فرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است.

در ادامه قصد داریم طرز تهیه دلمه پیاز که یکی از خوش خوارک ترین و ساده ترین انواع دلمه است را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه دلمه پیاز

پیاز متوسط4 عدد
برنج نیم دانه یا بلغور1 پیمانه
گوشت چرخ نموده 250 گرم
لپهنصف پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
سبزی دلمهنصف پیمانه
سماق1-2 ق غذاخوری
کره 1 ق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1-2 ق غذاخوری
آبنصف پیمانه

طرز تهیه دلمه پیاز

  1. برای تهیه دلمه پیاز مثل بقیه انواع دلمه ابتدا باید لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید.
  2. فردای آن، برنج (یا بلغور) و لپه خیس خورده را در ظروفی جداگانه نیم پز کنید.
  3. دو قاشق سماق را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  4. سپس مواد میانی دلمه را تهیه کنید. برای این کار ابتدا؛ یک عدد پیاز را رنده نموده و با کمی روغن تفت دهید.
  5. مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  6. گوشت چرخ نموده را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
  7. حدود 1 ق غذاخوری از رب گوجه را اضافه نموده و صبر کنید تا مواد کمی پخته شوند.
  8. در پایان برنج و لپه نیم پز شده، نمک و را اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
  9. در صورت تمایل کمی سماق نیز به مواد اضافه کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید.
  10. کمی صبر کنید تا از حرارت بیفتند.
  11. در این فاصله، 3 عدد پیاز متوسط را داخل آب جوش بیندازید و با کمی نمک بپزید تا اندکی نرم شوند.
  12. وقتی مواد میانی دلمه آماده شد، پیازهای پخته شده را از ته فشار بدهید تا لایه لایه بیرون بیاید سپس داخل هر لایه را با موادی که آماده کردید، پر کنید و آن ها را کف قابلمه بچنید.
  13. حالا سماق خیس شده را صاف کنید و آب آن را روی پیازها بریزید.
  14. حالا کره را با یک قاشق رب گوجه فرنگی و نمک تفت بدهید و روی پیازها بریزید.
  15. در نهایت نصف لیوان آب روی پیازها ریخته و صبر کنید تا دلمه ها بپزند.

دلمه پیاز خوشمزه شما آماده است. طعم این دلمه با هر دلمه دیگری که تابحال خورده اید متفاوت است و بسیار خوشمزه و لذیذ است. امیدواریم این نوع دلمه خوشمزه را امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

چند نکته درباره طرز تهیه دلمه پیاز

  • شما برای تهیه دلمه پیاز می توانید به جای سبزی دلمه فقط از ریحان خردشده بهره ببرید.
  • همچنین برنج و لپه را حذف نموده و بلغور را جایگرین کنید.
  • اضافه کردن رب گوجه فرنگی و سماق به مواد میانی دلمه دل خواه است اما برای تهیه سس نباید آن ها را حذف کرد.
  • سعی کنید پیازها را زیاد آبپز نکنید زیرا در این صورت خیلی له می شوند و قابل پرکردن با مواد میانی نخواهند بود.
منبع: setare.com

به "طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید