کاروانسرای تاریخی خشکرود در معرض تخریب قرار گرفته است
به گزارش باد صبا، ایسنا/ براساس آخرین خبر و گزارش های واصله، کاروانسرای تاریخی خشکرود در معرض تخریب واقع شده است.
مهدی خلج معصومی از مسئولان خواست تا به کاروانسرای شهر خشکرود به عنوان یک اثر فاخر ملی نگاه جدی داشته و اجازه ندهند این بنای فاخر تاریخی دستخوش آسیب و تخریب گردد.
وی اضافه کرد: اگر بازسازی و بازسازی این بنای تاریخی در سریعترین زمان ممکن انجام نگردد، به تلی از خاک تبدیل خواهد شد در حالی که قابلیت ایجاد کاربری در کاروانسرا به گونه ای است که میتوان با احیای آن هزینه یک شهر را تامین کرد.
وی پیرامون اینکه کاروانسرای تاریخی خشکرود در معرض تخریب واقع شده است، بیان نمود: متاسفانه بر اثر رها شدن کاروانسرای تاریخی شاه عباسی این شهر، حفاری های غیرمجاز فراوانی در آن اجرا شده و باید هرچه سریعتر اقدام عاجل برای جلوگیری از تخریب بیشتر آن صورت گیرد. شهرداری نیز آماده مشارکت در بازسازی این بنای تاریخی است که بیانگر هویت تاریخی این شهر بوده و یک میراث ماندگار و ارزشمند است.
شهردار خشکرود احداث بازارچه سنتی را از برنامه های در دست اقدام شهرداری دانست و اضافه کرد: اجرای هر طرح عمرانی در کاروانسرای تاریخی شهر خشکرود بر مبنای معماری آن انجام می گردد. این بنای تاریخی که در زمره آثار تاریخی ثبت ملی شده واقع شده است، متاسفانه به گونه ای رها شده است که تبعات منفی در شهر بوجود آورده و شهرداری بنا دارد ضمن الگوبرداری از معماری اصیل ایرانی بکار رفته در این کاروانسرا به وسیله جذب سرمایه گذار و منابع داخلی کاربری آن را احیا کند.
وی در ادامه با بیان اینکه حجم خدمات اجرا شده در خشکرود، این شهر را به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل نموده، گفت: قریب به نیمی از معابر شهر خشکرود خاکی بود که این شرایط در شان شهروندان نبوده و موجب بروز نارضایتی های فراوانی شده بود. از طرفی خاکی بودن معابر مانع بزرگی پیش روی اجرای برنامه های حوزه خدمات شهری نظیر زیباسازی، مبلمان شهری و نیز حوزه شهرسازی است.
وی اضافه کرد: با شروع نهضت آسفالت از سال 1400 تمامی معابر اصلی شهر خشکرود زیرسازی، جدول گذاری و آسفالت شد و جمع آوری آبهای سطحی نیز در کنار این طرح بزرگ عمرانی انجام شد و این نوید را خواهیم داد که آبگرفتگی در سیلاب های احتمالی به حداقل خواهد رسید.
خلج معصومی از سال 1402 به عنوان سال شروع نهضت پیاده روسازی در حوزه عمرانی این شهر یاد کرد و گفت: در سالیان گذشته نسبت به پیاده روسازی در این شهر توجه جدی نشده بود و از آنجا که معتقدیم شهر را باید برای شهروندان ساخت نه برای خودروها و ماشینی شدن زندگی های امروزی یکی از معضلات جامعه است که تاثیرات منفی بر زندگی بشری دارد. لذا در بودجه امسال طرحی تحت عنوان نهضت پیاده روسازی در شهرداری خشکرود مد نظر نهاده شد و با تخصیص اعتباری معادل 30 میلیارد تومان برای پنج خیابان اصلی شهر پیاده روسازی اجرا شده و سهم انسانها از خیابانها دیده شد تا شهروندان و به ویژه سالمندان بتوانند با رفاه و امنیت کامل در معابر شهری تردد نمایند.
وی در ادامه به فعالیتهای انجام شده در حوزه زیباسازی اشاره نمود و گفت: توجه به سیما و منظر شهری، زیباسازی و نماهای سنتی، موضوع دیگری بود که در این شهر مغفول مانده بود در حالی که مدیریت شهری مکلف است الگوهای مناسبی را برای شهروندان به نمایش بگذارد. ساخت کافه شهر، احداث و بازپیرایی بوستان های شهری، نماهای سنتی و...از جمله اقدامات اجرا شده در حوزه زیباسازی شهری است.
وی در مورد نگاه شهرداری به خانواده ها گفت: برگزاری همایش های فصلی سالانه در حوزه های مختلف فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و...قدامی ارزشمند است اما معتقدیم که یک کار زیربنایی و زیرساختی نیست و در ابتدا باید فضای مناسبی برای اجرای فعالیتهای فرهنگی ویژه خانواده ها ایجاد کرد. به همین دلیل بوستان های محله محور در ابعاد کوچک طراحی و اجرا شد که نخستین بوستان در نیمه نخست سال 1402 در مدار بهره برداری نهاده شد و مورد استقبال خانواده ها نهاده شد و فضایی برای سپری کردن اوقات فراغت و سرگرمی خانواده ها فراهم شده است.
شهردار خشکرود در ادامه به موضوع جایگزین آسفالت نیز اشاره نمود و گفت: در بعضی معابر کوچک، سنگفرش خیابان جایگزین آسفالت شده است که علاوه بر سازگاری با محیط زیست و استحکام بالا، زمینه رضایت شهروندان را فراهم نموده است.
وی به افتتاح نخستین میدان شهر در سال 1400 اشاره نمود و گفت: این میدان نقش بسیار مهمی در روان سازی ترافیک شهری دارد. در خاتمه سال گذشته نیز میدان 10 اردیبهشت در یکی از چهارراه هایی که دارای گره ترافیکی بود، افتتاح شد و امسال نیز مجوز احداث میدان ورودی شهر خشکرود در ابتدای بلوار از شورای ترافیک استان اخذ شده و بزودی عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
شهردار خشکرود در ادامه به تصویب قانون نو عایدی پایدار شهرداری ها در سال گذشته اشاره نمود و گفت: این قانون مترقی اگر به درستی اجرایی گردد شهرداری ها را به سمت اقتصاد پویا و مطلوب حرکت می دهد. بخش عمده ای از خدمات شهرداری ها باید به وسیله منابع داخلی شهرداری تامین گردد.
وی با اشاره به برنامه حوزه مالی شهرداری خشکرود مبنی بر ایجاد منبع عایدی نو پایدار گفت: ممیزی املاک یکی از خدماتی است که شهرهای پیشرو در کشور انجام می دهند که شهرداری خشکرود نیز در حوزه شهرسازی و عایدیی توانست اتفاقات بزرگی را از این طریق رقم بزند، گرچه عده ای تصور می کردند که تا 10 سال آینده نیز نتوان آن را انجام داد.
وی به جذب سرمایه گذار و جلوگیری از خام فروشی در راستای تامین منافع مادی شهرداری و ایجاد سرانه های ورزشی، فرهنگی، اقامتی، سرگرمیی و...اشاره نمود و گفت: در اجرای تمامی پروژه های عمرانی شهر خشکرود برای تبدیل این شهر به یک شهر زیبا و دارای مبلمان شهری مناسب که منجر به بهبود در زندگی جامعه شهرنشینی گردد، شاخص های متعدد فرهنگی و اجتماعی لحاظ می گردد به عنوان مثال تبدیل یک منطقه از شهر که دارای آسیب های اجتماعی متعددی بود به یک میدان زیبا علاوه بر زیباسازی و بهبود مبلمان شهری موجب از بین رفتن آسیب های اجتماعی و فرهنگی شده که در گذشته شهروندان با آن روبرو بودند.
خلج معصومی با تاکید بر اینکه پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی در پروژه های عمرانی شهری یک اصل است، اضافه کرد: پروژه های عمرانی شهرداری با دیدگاه پیوست فرهنگی اجتماعی رقم می خورد.
وی در ادامه با بیان اینکه منابع مالی شهرداری به تنهایی جوابگوی تمامی نیازهای شهروندان نیست، اظهار کرد: موضوع دیوار ساحلی و احداث پل از جمله طرح هایی است که باید با مشارکت وزارت نیرو به خاتمه برسد اما هنوز اراده ای برای انجام آن وجود ندارد. انتظار می رود که ستاد مدیریت بحران استان با تخصیص اعتبار و مکلف کردن وزارت نیرو نسبت به بهسازی دیوار ساحلی و احداث پل اهتمام ورزد.
شهردار خشکرود در ادامه به پائین بودن سرانه فرهنگی و ورزشی شهر اشاره نمود و گفت: شهر خشکرود نیازمند احداث یک مجموعه فرهنگی، ورزشی و تجاری است که در حال حاضر کار طراحی و مطالعه آن اجرا شده است و با وجود استقبال بخش خصوصی برای اجرا باید تشریفات قانونی را طی کند تا این شهر دارای یک مجتمع فرهنگی، ورزشی و تجاری مدرن گردد.
وی با تاکید بر اینکه نباید شهر خشکرود را صرفا به عنوان یک شهر پنج هزار نفره دید، اضافه کرد: خشکرود یک شهر فراوری نماینده است و اقتصاد آن فراتر از یک شهر 50 هزار نفره است. ارتقای شرایط این شهر نیازمند حمایت بیشتر مسئولان بوده و برای همه سرمایه گذاران نیز فرش قرمز پهن خواهیم کرد.
منبع: همگردی