میوه هایی که بیشترین قند را دارند ، مصرف زیاد میوه می تواند عامل ابتلا به دیابت باشد؟

به گزارش باد صبا، کارشناسان تغذیه همیشه افراد را به مصرف مقادیر کافی از انواع میوه و سبزی ترغیب می نمایند، با این حال میوه هایی مانند موز، سیب و گلابی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها، فیبر و مواد مغذی را به بدن ما می رسانند اما قند زیادی نیز در این میوه ها موجود است.

میوه هایی که بیشترین قند را دارند ، مصرف زیاد میوه می تواند عامل ابتلا به دیابت باشد؟

به گزارش باد صبا، متخصصان و کارشناسان تغذیه و سلامت همیشه افراد را به مصرف مقادیر کافی از انواع میوه و سبزی ترغیب می نمایند، با این حال اگرچه میوه هایی مانند موز، سیب و گلابی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها، فیبر و مواد مغذی را به بدن ما می رسانند اما قند زیادی نیز در این میوه ها موجود است.

در ادامه این مطلب به برخی از میوه ها که بیشترین اندازه قند را دارند، اشاره خواهیم کرد:

انبه

یک میوه انبه حاوی حدودا 46 گرم قند است. اگر می خواهید مراقب وزن یا اندازه شکری که می خورید باشید، این میوه برترین انتخاب برای شما نیست. بهتر است از چند برش این میوه لذت ببرید و بقیه را در دفعات دیگر مصرف کنید.

انگور

یک فنجان انگور حدود 23 گرم قند دارد. اگر آنها را از وسط نصف و فریز کنید و بعد مصرف کنید، شاید با سرعت کمتری انگورها را بخورید و در نتیجه قند کمتری هم مصرف خواهید کرد.

گیلاس

یک فنجان گیلاس به طور میانه 18 گرم قند دارد. اغلب افراد ممکن است در هنگام خوردن این میوه کنترل خود را از دست دهند و متوجه نشوند که چه تعدادی از این میوه را خورده اند و همین امر موجب بالا رفتن اندازه قند خون می گردد.

گلابی

یک گلابی میانه 17 گرم قند دارد. اگر می خواهید اندازه قند دریافتی از این میوه را کم کنید، کل آن را نخورید و فقط چند برش از این میوه را در اندازهی ماست کم چرب یا روی سالاد قرار دهید.

هندوانه

یک تکه میانه از این میوه تابستانی 17 گرم قند دارد. بعلاوه این میوه مملو از آب است. به علت قند نسبتا بالای این میوه اغلب توصیه می گردد که فقط یک یا دو برش از آن را مصرف کنید.

انجیر

دو عدد انجیر میانه 16 گرم قند دارد. اگر می خواهید مراقب اندازه قند خود باشید، بهتر است آن ها را نصف نموده و در دفعات مختلف مصرف کنید.

موز

یک موز میانه هم 14 گرم قند دارد و این میوه نیز جزو میوه های شیرین و قندی محسوب می گردد و بهتر است در صورتیکه دستور کنترل مصرف قند و مواد شیرین را دارید در مصرف آن احتیاط کنید.

بعلاوه در ادامه به چند میوه که قند کمی دارند، خواهیم پرداخت:

آووکادو

آووکادو به طور کلی در گروه میوه ها قرار می گیرد و در هر 100 گرم از آن، فقط 1.4 گرم قند وجود دارد. اگرچه آووکادوها اندازه نسبتاً زیادی چربی دارند اما اینها اسیدهای چرب غیراشباع هستند. ویتامین های A، E و B6 نیز در آووکادو یافت می گردد.

توت سیاه

توت سیاه در هر 100 گرم تنها 2.7 گرم قند دارد و علاوه بر ویتامین های C و E، حاوی مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است.

تمشک

تمشک قند بسیار کمی دارد (4.8 گرم قند در هر 100 گرم). تمشک ها عمدتاً از آب تشکیل شده اند و فیبر موجود در آنها، فرایند هضم را بهبود می بخشد.

توت فرنگی

توت فرنگی ها در هر 100 گرم فقط 5.5 گرم قند دارند.

پاپایا

نه تنها قند کمی (فقط 7.1 گرم در هر 100 گرم) در پاپایا وجود دارد، بلکه بعلاوه منبع فوق العاده ویتامین C است. 80 میلی گرم از این ویتامین در 100 گرم میوه یافت می گردد. یک وعده پاپایا بعلاوه کلسیم، آهن و سدیم را تامین می نماید.

زردآلو

می توان اندازه زیادی مواد مغذی را از زردآلو جذب کرد. بعلاوه اندازه زیادی پتاسیم در زردآلو وجود دارد. از طرف دیگر در 100 گرم، این میوه تنها 7.7 گرم قند دارد.

هلو

فقط هشت گرم قند در هر 100 گرم از این میوه وجود دارد. هلو حاوی کالری کمی بوده و آب فراوانی دارد. مصرف این میوه مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و آهن را در اختیار بدن ما قرار می دهد.

مصرف زیاد میوه می تواند عامل ابتلا به دیابت باشد؟

مصرف زیاد مواد قندی موجب افزایش وزن می گردد که با بالا رفتن سطح قند خون یا پیش دیابت همراه است. به طور معمول، گنجاندن میوه در رژیم غذایی نمی تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. با این حال مصرف بیش از حد توصیه شده از میوه ها به این مفهوم است که بدن اندازه بیشتری از مواد قندی را دریافت نموده است.

در مجموع میوه ها حاوی انواع بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند و بخش کلیدی از یک رژیم غذایی سالم به حساب می آیند. بعلاوه مصرف میوه تازه به جای میوه های خشک و خودداری از مصرف زیاد آب میوه به کاهش قند دریافتی یاری می نماید.

گنجاندن میوه ها در برنامه غذایی روزانه لازم است چراکه میوه ها، خوردنی هایی طبیعی و سرشار از ساکارز، فروکتوز و گلوکز هستند که انرژی و بعلاوه مواد مغذی ضروری برای ایمنی بدن را تامین می نمایند.

به گزارش هندوستان تایمز، میوه ها حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، املاح و آنزیم ها هستند که هر کدام فواید منحصر به فرد خود را دارند.

در همین حال به گفته متخصصان، با رعایت برخی از شرایط و دستورالعمل ها می توان فواید مصرف انواع میوه را به حدبیشتر رساند.

در ادامه به سه توصیه مفید در زمینه مصرف میوه ها خواهیم پرداخت:

1. میوه ها را به طور کامل بخورید

بیشتر میوه ها را می توانید به جای آب گیری، به طور کامل بخورید. وقتی آبِ میوه را می گیرید، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم های آنها را از بین می برید. آب میوه بعلاوه پس از مصرف به سرعت به معده می رسد که منجر به افزایش آشکار در سطح قند خون شما می گردد و بعلاوه می تواند سطح اسید اوریک شما را افزایش دهد که عوارض بسیاری برای سلامتی دارد.

2. بعد از غذا خوردن، میوه نخورید

اگر میوه ها را بلافاصله بعد از غذا مصرف می کنید میوه ها به معده شما می روند و با غذاهایی که از وعده غذایی قبلی در آنجا هستند، آغاز به تجزیه شدن می نمایند. در نتیجه، معده اکنون احتیاج به فراوری اسیدهای بیشتری دارد که در نتیجه میوه ها به سرعت تجزیه شده، اسیدی تر می شوند و بیشتر خواص سالم خود را از دست می دهند.

3. قبل از خوردن میوه، اندازهی آجیل بخورید

آجیل به متعادل کردن افزایش قند خون ناشی از میوه ها یاری می نماید زیرا منبع چربی است. بنابراین، مصرف آجیل قبل از مصرف میوه توصیه می گردد.

بر اساس نتایج تحقیقات موسسه سنجش و ارزیابی سلامتِ دانشگاه واشنگتن، در حال حاضر 529 میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند و پیش بینی می گردد که این رقم تا سال 2050 میلادی با افزایش بیش از دو برابری به حدود 1.3 میلیارد نفر برسد.

بیشتر موارد ابتلا را دیابت نوع دو تشکیل می دهد؛ این نوع بیماری با چاقی و افزایش وزن مرتبط و تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

به گفته متخصصان، کنترل دیابت احتیاجمند تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی است. با این حال، سیگار کشیدن یکی از عوامل مهمی است که در افراد دیابتی منجر به ابتلای آنان به مسائل سلامتی بیشتر و شدیدتری می گردد.

منبع: ایسکانیوز

منبع: همشهری آنلاین

به "میوه هایی که بیشترین قند را دارند ، مصرف زیاد میوه می تواند عامل ابتلا به دیابت باشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه هایی که بیشترین قند را دارند ، مصرف زیاد میوه می تواند عامل ابتلا به دیابت باشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید