تورم 56 درصدی قیمت گوشت قرمز
به گزارش باد صبا، گوشت قرمز از مهرماه سال گذشته تا به امروز در میادین میوه و تره بار به طور میانگین بین 36 تا 56 درصد گران شده است.

به گزارش همشهری، آنالیز فرایند تغییر قیمت انواع گوشت قرمز در نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری نشان می دهد که از مهرماه سال گذشته تا مهرماه 1400 قیمت گوشت تازه گوسفندی به طور میانگین 36 درصد افزایش داشته که در قطعات مختلف این نوع گوشت، تغییرات قیمت متفاوت بوده است.
مقایسه قیمت ها نشان می دهد که گوشت خورشی گوسفندی با 67 درصد تغییر قیمت، بیشترین رشد و ران گوسفندی با 21 درصد، کمترین مقدار افزایش را داشته است.
گوشت خورشی گوسفندی مهرماه سال گذشته در نرخنامه سازمان میادین 98.700 تومان قیمت خورده بود؛ درحالی که امروز قیمت آن در غرفه های مواد پروتئینی میادین تره بار 164.900 تومان به فروش می رسد. ماهیچه گوسفندی هم از 118 هزار تومان سال گذشته به 168.300 تومان رسیده و بیشترین افزایش قیمت را بعد از گوشت خورشی داشته است.
اما تغییرات افزایشی گوشت گوساله طی یک سال اخیر، بسیار بیشتر از گوشت گوسفندی و تقریبا 2 برابر آن بوده است. فرایند افزایش قیمت گوشت گوساله که از ابتدای سال جاری شتاب بیشتری به خود گرفته، باعث شد تا شاهد میانگین رشد 56 درصدی نرخ آن در میادین میوه و تره بار باشیم. در این بخش هم بیشترین افزایش مربوط به گوشت خورشی بود که از هرکیلو 96.300 تومان در مهرماه سال گذشته به 165.600 تومان در مهرماه سال جاری رسید و 71 درصد رشد داشته است.
بعد از آن قلوه گاه گوساله با 60 درصد افزایش قیمت، دومین محصول گرانقیمت در این بخش بود. سردست، ماهیچه و ران گوساله هم با 56 تا 58 درصد افزایش قیمت، تغییرات نرخ زیادی را طی یک سال اخیر تجربه نموده اند. آخرین تغییر قیمت گوشت در میادین مربوط به شهریور ماه بود، قیمت گوشت تازه گوسفندی از نیمه شهریورماه در غرفه های فروش محصولات پروتئینی میادین بین 5 تا حدود 10درصد کاهش یافت و بعضی از محصولات تازه گوسفندی بین 8 تا 12هزار تومان در هر کیلوگرم مقرون به صرفه تر شدند. قیمت گوشت گوساله در شهریورماه تغییری نداشت و بعد از 5 ماه افزایش، ثابت مانده است.
منبع: فرارو